Resep Sandwich tuna (diet rendah kalori)

Hai, Bucan alias Ibu Cantik jumpa lagi di resepibucantik.com, kali ini admin mau share cara membuat Sandwich tuna (diet rendah kalori) yang enak. Free online calorie counter and diet plan. Lose weight by tracking your caloric intake quickly and easily. Ikan tuna merupakan salah satu ikan yang tidak mengandung banyak lemak, sehingga kandungan kalori yang dimilikinya juga rendah.

Resep Sandwich tuna (diet rendah kalori) Tapi sesekali kamu boleh lho, memanjakan diri dengan makan fast food. Yuk cari tahu, menu apa saja yang kira-kira rendah kalori, tapi bisa bikin kamu tetap puas makan. Pink rendah kalori, rendah lemak, tinggi karbohidrat. BuCan (Bunda Cantik) bisa membuat Sandwich tuna (diet rendah kalori) menggunakan 7 bahan dan 2 langkah mudah. Begini cara membuatnya.

Bahan-bahan untuk membuat Sandwich tuna (diet rendah kalori)

  1. 1 kaleng kecil tuna in olive oil.
  2. 1/2 bawang bombay.
  3. iris Tomat dan timun.
  4. Selada.
  5. Cabe rawit (optional).
  6. Merica sckpnya (optional).
  7. 2 lembar Roti tawar gandum.

Merah tinggi kalori, tinggi lemak, rendah karbon. Kalau saya mana-mana pun boleh sebab yang penting KUANTITI. Tapi kalau dah contoh sandwich tu letak cheese atau protein tu dah goreng ke, tak perlulah letak mayo. St dalfour, ada banyak perisa yang korang boleh pilih.

Cara membuat Sandwich tuna (diet rendah kalori)

  1. Tumis bawang bombay dg olive oil..beri merica dan rawit.. masukkan tuna kalengan tumis smpe matang.
  2. Roti gandum diberi toping selada tomat timun dan tuna…

Wrap Ambil tahu nilai kalori setiap makanan yang perlu diambil. Nak diet ni kena rajin, tak boleh malas. Kena pantau pengambilan kalori setiap hari untuk kita kekal dalam landasan. Dipenuhi dengan sayur-sayuran, hidangan ini tinggi proteinnya tetapi rendah kalori! BERRY FLAG TOAST Penggemar sandwich yang lagi diet harus berhati-hati saat membuat sandwich agar isi yang digunakan tidak melebihi ambang batas yang aman untuk diet. Mudahkan Bucan resep Sandwich tuna (diet rendah kalori) nya?, jangan lupa untuk terus selalu cek resepibucantik.com untuk resep lainnya. Semoga resep tadi bisa memberikan pilihan buat ibu cantik yang kadang suka bingung mau masak apa.

Leave a Comment

Scroll to Top